Wednesday, May 21, 2008

Spárgás pite


Hozzávalók:
rétestészta
bazsalikomos pesztó
spárga
feta sajt
paradicsom
fekete olajbogyó

A rétestésztát kiolajozott tepsibe fektetjük. Megkenjük a pesztóval (ne túl vastagon). A spárgát 10 percig főzzük, majd leszűrjük és elosztjuk a lepényünkön. Paradicsomot karikázunk, fetasajtot morzsolunk rá és meg megszórjuk fekete olajbogyóval. Kb. 30 perc alatt összesütjük.

5 comments:

Beatbull said...

hű ez az ötlet nagyon tetszik! Így még nem hasznosítottam a spárgát ;)

aedem said...

nagyon étvágygerjesztőőő

frazon zsófia said...

ezt én ma tuti fix kipróbálom! nagyon tetszik, és csupa olyan, amit imádok! majd referálok a végeredményről! szia
zs

irisz said...

Én is tutira kipróbálom! Sokat keresgéltem spárga receptet, de idáig nem találtam igazán kedvemre valót!

frazon zsófia said...

Ma megcsináltam! Annyira finom! Szeretem az egyszerű, de nagyon finom étkeket.
Kicsit azért megvariáltam: hármasával tettem le a réteslapokat, így lett összesen három réteg, és a rétegek között hajszálvékonyan megkentem még egy kis pestoval, és nagyon éles késsel egészen vékonyra vágott paradicsomkarikákkal. A maradék fetából, olajbogyóból, egy kis cukkiniből és paradicsomból pedig csináltam hozzá egy kis salátát, szimplán olajjal!
merci
zs