Még nem lehet tudni, hogy ezek közül melyik marad meg hosszútávon, de egyelőre lelkesen kísérletezgetünk és gondozzuk őket.
És nézegetjük, pakolgatjuk, locsoljuk, átültetjük őket reggeli közben :).
Barna tetejű (kakaós lepény)
25dkg teljes kiőrlésű liszt, 5 dkg margarin, 2,5 dl tej, 18 dkg barnacukor v. 12 dkg méz, 5 dkg kakaó, 1 sütőpor, egy -két kanál lekvár, darált dió v. mandula.
Mindent összekeverünk, mandulát v. diót szórunk a tészta tetejére és megsütjük.
Mindent összekeverünk, mandulát v. diót szórunk a tészta tetejére és megsütjük.
Tökmagos és sajtos pogácsa
50 dkg fehérítetlen búzaliszt v. egy része akár teljes kiőrlésű, 3 dkg élesztő, 25 dkg margarin, 2 dl tejföl, 5 dkg sajt, 5 dkg darált tökmag.
Az eredeti receptben még 2 tojás sárgája is szerepel, annak a nedvességtartalmát vízzel szoktam pótolni.
A lisztet, élesztőt, margarint elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt. Egyik feléhez a sajtot, a másikhoz a tökmagot keverjük. Hűtőben egy órát pihen a tészta, utána kisütjük.
Az eredeti receptben még 2 tojás sárgája is szerepel, annak a nedvességtartalmát vízzel szoktam pótolni.
A lisztet, élesztőt, margarint elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt. Egyik feléhez a sajtot, a másikhoz a tökmagot keverjük. Hűtőben egy órát pihen a tészta, utána kisütjük.
3 comments:
és az asztal meg a székek is nagyon szépek, mit ad isten, nem pont ilyenen töröm a fejem... csak nem egy céggel dolgoztatunk :-)
:) ha esetleg új arculatot szeretnél a teraszotoknak, csak szólj, remek beszállítóink vannak :P
lehet, műanyagra váltok! tudod, a szakmai elhivatottság...
Post a Comment