legegyszerűbb, legjobb
fél kg túró
fél kg liszt
fél kg vaj ( v margarin)
jól összegyúrom, kicsit hűtőbe, utána kiszaggatni: pogi v picikifli v akármi, tetejére tökmag, lenmag, bármilyen mag, aszalt meggy( ezt most láttam tesóméknál és tök finom!)
kicsit persze variálni kell ha nagyon száraz a túró, akkor kevesebb liszt is elég, lehet a felét egyéb lisztből is.
apukámmal találtuk ki, de mindenki " eltanulta" aki kóstolta :D nem volt nehéz :D
6 comments:
szerinted rengeteg sok margarin/vaj helyett nem lehet olajjal trükközni?
én teljes kiőrésű liszből szoktam, és teszek kicsi szódabikarbónát, hogy kicsit emberbarátabbúl nézzek ki a végeredmény. :)
hát, dehogynem, simán szoktam olajjal kiegészíteni, mer ugye 1kg turót veszek ha jönnek a nagyzabás vendégek v Atti haverjai pogit sütni de 1 kg vajat...áhhh
majd ha találok állást ;D
nem szokott lapos lenni, egész pici pogikat gyártunk de a kifli is teljesen formás, na majd ha lesz fotó:)
de Te fehérlisztből csinálod, a teljeskiőrlésű az kis masszív mufurc lesz, hiába kicsiket szaggatok.
Gyere, nézd meg!
minnyá próbálom a teljeskiörlésűvel
és majd jól megeszem laposan:D v egymásra rakok kettőt:D
laposlapos...de olyan szépen lapos :D
jól van, jól van, ez is nagyon szép! De vannak fehérlisztből készült óriáspogácsákhoz szokott elemek, akik az én pogácsáimtól megrettennek - de aztán megkóstolják, és nincs több gond :D :D
Post a Comment