Sunday, May 4, 2008

Almatorta


A jó kollégáktól nemcsak jó módszereket, hanem jó recepteket is lehet tanulni. Egy gyorsan elkészíthető, és nagyon gyorsan elfogyó süti receptjét most próbáltam ki. Mivel közmegegyezéssel finomnak kiáltottuk ki, közzéteszem:

20 dkg lisztet, 10 dkg porcukorral, 10-15 dkg margarinnal, ha kell kicsi vízzel – összegyúrni. 10 perc pihentetés után lapostányér nagyságnál nagyobb körré nyújtani.

Aszalt gyümölcsöt szórunk rá (lehetőleg olyant, amit nem cukroztak, nem kezeltek semmivel), marcipánt, (ha van), diót, mazsolát.

Két közepes almát cikkekre vágva ráhelyezzük, megszórjuk nagyon kevés cukorral, fahéjjal, ráhajtjuk a karimát, tojással megkenjük, sütjük.
Az aszaltgyümik édesek, ezért érdemes savanykásabb almát választani. A tészta tojással való megkenését én elhagytam, de nem hiányzott senkinek.

1 comment:

irisz said...

A tesztbizottság is nagyon finomnak ítélte. :)

Köszönjük szépen!