A "csupavitamingyümölcsturmix" alapreceptjét Stahl Judit őnagyságától vettem, majd kreatívan továbbgondoltam. De azért nem kellett hozzá nagyon kreatívnak lennem.
Ami viszont kell hozzá:
15-20 deka fagyasztott málna (vagy eper, de áfonyával is remek -- a színe meg posztmodern!)
2 nagy grapefruit
2 banán (ha áfonya, akkor lehet 3 is, mert kicsit lágyítja fanyar ízt -- ha valakit ez zavar)
2 evőkanál méz
egy kis doboz joghurt (habtejszínnel is jó lehet -- csak a joghurt talán kicsit zamatosabbá teszi)
kis csokor friss mentalevél
reszelt gyömbér (fél teáskanál reszelék)
egy kb. 10 centis vaníliásród "bele"
(A lusta háziasszony verzióhoz ajánlom a -- pl. a Wesselényi és Akácfa sarkán található indiai -- boltban kapható jófajta gyömbér és menta "lekvárt", amit azért is érdemes tartani otthon, mert semmiféle adalékanyagot nem tartalmaz, viszont meg lehet vele vadítani bármit -- úgyhogy elfogy, mielőtt bepenészedne :-)
Az elkészítéshez tk. csak egy tál és egy botturmix kell, és ráhangolódással együtt 4 perc: alul a málna -- felül a habnak árja, de amúgy a málna az úr, hiszen -- keményre fagyva, ahogy van, rácsavarni a grapefruitot (mag nélkül, de rosrtokkal), beledarabolni a banánt, csurgatni a mézt, löttyinteni a joghurtto, bele a fűszereket, aztán csak nyomni a gombot. Az állaga olyan lesz, mint a kicsit megolvadt fagyié (gyerekkor érzés), az íze pedig egyszerűen elképesztő! Jó reggelire, ebéd után desszertnek, esti nassoláshoz egyaránt.
És igérem, veszek egy fényképezőgépet, hogy szinesíthessem vajaspánkó varázslatos világát!
képlinkeléshez jó
2 years ago
2 comments:
jól hangzik, de fotó nélkül valóban szinte lehetetlen elképzelni milyen is... látnunk kellene! :P
élőben az igazi...
Post a Comment