Saturday, December 1, 2007

Kóthay-féle kókuszos


Kókuszos-pudingos süti

Piskótaalap:
80 g finomliszt
20 g étkezési keményítô
8 tojássárgája
50+50 g cukor
4 tojásfehérje
1 kiskanál citromlé
2 evôkanál porcukor (a konyharuha beszórásához)

Töltelék:
2 tasak vanília pudingpor
6 evôkanál porcukor
2 tojássárgája
1 l tej

A piskótaalaphoz egy 30x40 cm-es tepsit kibélelünk sütôpapírral. A sütôt elômelegítjük 240 fokosra. Összekeverjük a lisztet az étkezési keményítôvel. A tojássárgákat fehérre-habosra keverjük 50g cukorral. A tojásfehérjéket felverjük a citromlével, apránként hozzáadjuk a maradék 50g cukrot, és tömör, fényes habbá verjük. A liszttel felváltva lazán beledolgozzuk a tojáskrémbe, a tepsibe öntjük-simítjuk, és a forró sütôben 8-10 percig sütjük. Amikor kihûlt a tetejét megszórjuk hámozott, darabolt mandulával.
Elkészítjük a vaníliakrémet és még melegen ráöntjük a tésztára. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel. Amikor kihült felszeleteljük.

A fotó este készült, ezért sajnos nem a legjobb minőségű.

No comments: