Tuesday, October 23, 2007

Túrógombóc

Túrógombóc

Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 3 egész tojás, 2 dl búzadara, egy csipet só, 2 evőkanál olaj, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, 2dl tejföl, 1 cs. vaníliáscukor

A túrót szitán áttörjük, összegyúrjuk a tojásokkal, a búzadarával, sóval, és legalább egy fél napig állni hagyjuk. Ekkor vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, sós forró vízben kifőzzük. A zsiradékban megpirított morzsában megforgatjuk.

( Kb. 5 perc főzés után egyet vágjunk ketté, nézzük meg, hogy a közepe is megfőtt-e? Ez a gombóc sose fő szét, ha elég időt hagyunk, hogy a dara megszívja magát. )

A tejfölben elkeverjük a vaníliáscukrot. És ezzel locsoljuk meg a gombócokat.

1 comment:

irisz said...

a héten csinálok is, és lefotózom h. legyen kép is a bejegyzéshez!

köszi!!