Tuesday, October 23, 2007

Hummúsz fehérbabból

A Hummúsz egy közel keleti étel, csicseriborsó krém, de miután csicseriborsót ritkán lehet kapni, fehérbabbal szoktam csinálni, és nekem azzal jobban is ízlik. :)

Hozzávalók:
1 konzerv fehérbab - v. ennek megfelelő mennyiségű főtt fehér bab (persze csicseriborsóval v. bagolyborsóval is lehet készíteni)
3-4 evőkanál tahini v. tahiniszósz - ez darált szezámmag, bio boltban lehet kapni.
1-2 gerezd fokhagyma
1 citrom leve - a recept szerint, de én ezt általában kifelejtem
csipet só
bors

a hozzávalókat botmixerrel összeturmixolom, ha túl száraznak tűnik a massza, akkor nagyon pici vizet szoktam még beletenni. Pirítóson, pitában, sült zöldségekkel tortilla lapba tekerve szoktuk enni, mindenhogy nagyon finom.

No comments: