A tortilla receptje a rongybaba konyha oldaláról származik.
Hozzávalók:
25 dkg kukoricaliszt
10 dkg teljeskiőrlésű liszt
10 dkg fehér liszt
kevés só
tetszés szerinti fűszerek
3 dl langyos víz
A tésztából kis gombócokat formáltam, a lehető legvékonyabbra nyújtottam és palacsinta tészta sütőben sült néha megolajozva a serpenyőt.
Az eredeti salsa recept az így nézett ki:
6 db paradicsom (forrázva, hámozva)
1 közepes fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
só bors
egy fél lime reszelt héja és leve
egy csokor friss koriander
oregano
bazsalikom
sajna ezek közül szinte csak a hagyma és a fűszerek, amit úgy használtam, ahogy a recept írta. A paradicsom konzerv volt, a lime helyett citromlevet tettem bele, és a friss koriander helyett üvegbe eltett koriandert. Lilahagymából viszont dupla adagot.
A lényeg, hogy minden hozzávaló nagyon apróra legyen vágva.
Mindehhez még tepsiben sült cékla, répa, zeller, és hagyma.
képlinkeléshez jó
2 years ago
2 comments:
Kedves Vajaspánkó! Régóta olvaslak (akkor még nem voltam blogíró). Szeretnék neked adni valamit. Látogass át hozzám :)
Ah.. ez szuper! Ha ezt megcsinálom, a férjem áldani fogja a nevem.. s a Tiédet is, mert elárulom neki, hogy honnan van a recept.. :) Köszönöm szépen!!! Ha megcsinálom, olvashatod nálam (természetesen forrás megjelöléssel) ;) Hétvégén lesz is rá időm!! :)
Még egyszer köszönöm és szép napot!!
Post a Comment