Thursday, August 4, 2011

Vegán lecsó füstízzel és bulgurral

A szezon kedvence nálunk minden kétséget kizáróan a lecsó. Szép lassan jöttünk rá a számunkra tökéletes íz kombinációra, aminek az egyik legjelentősebb összetevője az indiai konyhából megismert fekete kardamom, aminek nagyon kellemes füst íze van. Enélkül már nem lecsó a lecsó :).
A hagyományos tarhonyát bulgurra cseréltük le, mert bár már tarhonyából is lehet teljes kiőrlésű és tojásmentest kapni, mégis többet kell rá várni, míg megpuhul és elég szűkös a tűréshatár, amíg csak az illatával be tudunk telni a készülő ételnek.

Mennyiségeket nagyon nem tudok, paprikából nagyjából dupla annyi darabot teszek bele, mint paradicsomból. Először a hagymát megpirítom, rádobom a 4-5 szem fekete kardamomot, aztán a paprikát teszem bele, ha ez már megpuhult és levet engedett, akkor megy rá a paradicsom és ezzel egy időben a bulgur. Ez utóbbiból egy fél - háromnegyed kis bögrével szoktam beletenni és u.ennyi vagy picit több vizet adok hozzá. Sózom és néha egy nagyon pici csípős paprikát is vágok bele.

2 comments:

thepret said...

nyam-nyam

Frazon Zsófi said...

nálunk meg a fröccs! de azért a lecsót is szeretjük! :)