Monday, January 24, 2011

spagetti bulgurral

Kifejezetten nem vagyok híve a "minthaételeknek" és az erőltetett húspótlásnak, de most mégis egy olyan recept következik, aminek nagyon is létezik húsos előképe.

Nagyon gyors és egyszerű tésztaétel jött létre a következőképpen:

Egy harmad csészényi bulgurt megfőztem, majd egy serpenyőben hagymát és fokhagymát pirítottam a megfőtt bulgurral együtt és egy marék napraforgó maggal (hogy legyen benne porcogó rész is :DD ).
Minél tovább pirul ez az összeállítás, annál finomabb lesz szerintem a végeredmény.
Fűszerekből rozmaring, bazsalikom, oregano és kakukkfű került rá, majd végül annyi paradicsomszósz, hogy kellemes szósz állaga legyen.
Kiegészítésképpen sajtot tettünk a tetejére és olajbogyót a tészta mellé, az előbbi vegán verzióban elhagyható, vagy pótsajtpótlóval pótolható :).

3 comments:

Hobbychef said...

Érdekes

Süli Mónika said...

Éppen bulgurhoz kerestem receptet. :))

Ördögh Zsófi said...

porcogó az mindenképp kell...áááá :D