Tuesday, September 7, 2010

mindennapos kása

Már nagyon régóta tervezem megírni ezt a posztot, de mindig olyan korán van még fotózáshoz, amikor készül a kása, hogy csak nehezen jött össze.

Mostanában nagyon megszerettük a kását reggelire, rettentően egyszerű recept és a variációk száma végtelen.
Az alaphelyzet az, hogy két főre háromnegyed csészényi (ami kb. 2dl-s) zabpelyhet főzők meg dupla mennyiségű vízzel.
Amikor kezd besűrűsödni már beledobom a marék mazsolát, hogy picit puhuljon benne.
Majd a tűzről levéve hozzákeverek fahéjat (sokat), és egy kiskanál mézet.

Ezután jön a kaland, jöhetnek a különböző dúsítások variációi.
Az eddig felhasznált és egymással kevert csemegék: friss gyümölcsök, pirított napraforgómag, - tökmag, - szezámmag, dió - és mogyorófélék apróravágva, cukormentes szilvalekvár, gyömbér, kókuszreszelék, mák, aszaltgyümölcs.

A képen épp a háromkörtés - pirított szezámmagos verzió látható.

4 comments:

Ördögh Zsófi said...

jól hangzik.
bár ha nálatok vagyok tök mindegy, bármit jó reggelizni...:)
nem beszélve a világlegeslegjobb kávéjáról :)

irisz said...

remélem láttad, hogy a rajongók követelik a krémsajthoz hasonló recepteket!

Anonymous said...

Halihó. Én este beáztatom a zabpelyhet tönkölykorpával együtt ásványvízbe, hogy ellepje, reggel meg csak langyira melegítem, és így puha is lesz, mégis megmaradnak benne a tápanyagok. Pusza!

martinelli said...

Én is próbáltam tejben megfőzött kását enni, de nemigen smakkolt. Ehelyett, sima, natúr joghurttal eszem, és az már nagyon finom.