Friday, September 11, 2009

Helyi termék fesztivál!

Humorral a környezetbarát fogyasztásért

Szőke András és Laár András népszerűsíti a helyi termékek fogyasztását a Tudatos Vásárlók Egyesülete nyíregyházi, pécsi és veszprémi fesztiváljain. Az egyesület helyi vásárlói kalauzokkal is segíti a környezettudatos vásárlást.

A TVE a nyíregyházi E-misszió Egyesülettel, a Pécsi Zöld Körrel és a veszprémi Csalán Egyesülettel karöltve Helyi Termék Fesztivál sorozatot rendez. A nagyszabású rendezvények célja, hogy népszerűsítsék és széles körben megismertessék a városlakókkal a lakóhelyükön és környezetében elérhető környezetkímélő, etikus és társadalmilag is progresszív fogyasztási lehetőségeket.

A programok időpontja: Szeptember 12.: Nyíregyháza, Szeptember 22.: Pécs, Uránváros, Szeptember 26.: Veszprém

A fesztiválokat a helyi iparosok és civil szervezetek bemutatkozásán túl számos izgalmas és tartalmas program gazdagítja – így lesz például gabona iskola vagy épp uborka kozmetika –, ismert és népszerű zenészek adnak koncertet. Színpadra lép Laár András és Szőke András is.

A fesztiválon mutatkozik be Nyíregyháza, Pécs és Veszprém Tudatos Vásárló Kalauza. Az ingyenes kiadványok a városok 60 km-es körzetében listázzák azokat a lehetőségeket (helyi élelmiszer lelőhelyek, biopiacok és -gazdaságok, javítóműhelyek, kölcsönzők, ökoturizmus, megújuló energiával foglalkozó szakboltok stb.), amelyek révén a lehető legkisebb környezetterheléssel és a legnagyobb társadalmi haszonnal lehet vásárolni, szabadidőt eltölteni vagy épp közlekedni.

További infó: www.helyitermekfesztival.hu

No comments: