Fizimiskára klasszul csomósra főzőtt vaníliasodóra vagy pudingra tippelnék. Amúgy kukorica krémleves.
Az ihletett és az alapfűszer ötletet Mirelle blogjáról merítettem, és csak néhány ponton változtattam: nem tettem bele tárkonyt (úgy éreztem, a szerecsendió mellé nem szeretnék mégegy karakteres fűszert), viszont fokhagymát nagyon is.
Tehát: kukorica főzés (3 cső), a szemek elválasztása a csutkától (kicsit vicces, az egész konyha kukoricás lett), 3 gerezd elnyomott fokhagyma megfuttatva kis vajon, rá a pépesített kukorica, kis főzőlével, sóval, fehérborssal, bele egy kis doboz tejföl (ja, a lisztet is kihagytam), csavarintás citrom, jó sok szerecsendió, még kis lé, hogy sűrű, leveses/főzelékes legyen, és már kész is a csomósra főzött vaníliapuding.
Hidegen és melegen is jó, a meleg változatra pirított kenyérkocka és kis parmezán is mehet. Ment.
No comments:
Post a Comment