Lédús, húsos korai meggyre már rálelni a piacon , az otthoni kertben - ebből készítettem ezt a fínom leveskét, ami a család jelenlegi nagy kedvence :)
4 nagy maroknyi fejtett meggyet felengedtem vízzel ( jócskán ellepje) , belelszórtam 1 ek. fahéjat, szegfűszeget, csomag vaníliás cukrot és 4 ek. nádcukrot - felfőztem kb.15 percig, majd hozzátettem a habarást, amit kb. 1dl főztejszínből, 3 jó bő evőkanálnyi kókusztejporból és másfél ek. teljes kiőrlésű lisztből kavartam. Ezzel is rottyantottam egyet és tálaláskor megszórtam kókuszforgáccsal :)
gyors, selymes az állaga és abbahagyhatatlan :O
3 comments:
ez fantasztikusan finom lehet. ma kapok ajándékba meggyet úgyhogy meg is van a 7végi levesem:)
húúúú, erről a tej és kókusztejpor keverékről az jutott eszembe, hogy tk. lehetne csinálni kókusztejjel vagy kókusztejszínnel is. ez a kókusz és meggy, szerintem ez nagyon jó ötlet! szerintem én is megugrom!
:) jó főzőcskézést :)
nekem ma annyira jól sikerült a leves, hogy míg elvittük este 1 órára a babát sétálni véletlenül fent maradt a tűzhelyen :O - majdnem max. hőmérsékleten :O
közel szívrohamot kaptam, mikor hazaértünk :) ...szóval a megyek pépessé főttek :), a színe gyönyörű mély bordó lett...szépnek szép, dehát az a sok energia :OOOOOO
Post a Comment