Monday, March 2, 2009

A majdnem tökéletes ciabatta Dolce Vita nyomán

Hosszas kutatói munka után találtam meg a tökéletes kenyér illetve ciabatta receptjét Dolce Vita blogján.
Nem is idézem a receptet, mindent a leírás alapján csináltam, hogy lássam, mihez képest kezdhetek el kísérletezni a teljes kiőrléses verzióval. A jelenlegi felállás egy dagasztás nélküli, éjszakán keresztül kelő, ropogós héjú, lukacsos belsejű és írtó gyorsan eltűnő jelenség.
Érdemes elolvasni Dolce Vitánál hozzászólásokat is, valamint a tökéltes kenyér receptjét és kommentjeit. Nagyon tanulságos.
Ami nálam még nem tökéletes, hogy egyszerűen nem tudtam fellelni a sütőm hőfok táblázatát és nem pirultak meg eléggé a kis pékségek. A további kísérletekről majd bővebben is beszámolok.

4 comments:

Frazon Zsófi said...

biztos ez a mai szorgalmi :)

irisz said...

naa, Te offline vagy, és semmit sem sejtesz!!! :P

Frazon Zsófi said...

nagggyon finom volt, már el is fogyott. adtunk neki népi nevet: csubakka

kata said...

Számomra abszolút tökéletesen néz ki, látszik hogy roppanós a héja és rágós a belseje, mmmm.....ez a kedvenc kenyerem. Jé, amúgy itthon mi is csubakkának hívjuk :)