Tuesday, January 13, 2009

Teaméz recept

Karácsony előtt naponta látogattam a Vegán Karácsony oldalt, sok jó recept között itt találtam a teamézet is.
Mióta fűtök, szívesen aszalok a konvektoron almát. Nem karikákra vágom, hanem körcikkekre. Sajnos pontos mennyiséget nem tudok, az almát nem mértem meg, a recept szerint "úgy két félmaréknyi" kell egy adaghoz.
Az aszalt almát egy serpenyőben kicsit még pirítottam. Egy citrom levéhez egy csomag vaníliacukrot, és két evőkanál kristálycukrot tettem (az eredeti receptben vaníliakivonat és gyümölcscukor szerepel, ha kaptam volna, én is azzal készítem), ezt ráöntöttem a megpirult almára, és addig pirítottam tovább, amíg karamellizálódott.
Amikor kész lett, még tettem hozzá aszalt áfonyát - szerintem aszalt meggy vagy más gyümölcs is jó bele - üvegbe töltöttem, és annyi mézet öntöttem rá, hogy ellepje.
Szerintem finom úgy is, hogy egy evőkanálnyi teamézre öntesz forró vizet, de természetesen teába beletéve is nagyszerű.

2 comments:

irisz said...

én nagyon félek, hogy elfogy, ezért csak piciket eszem belőle :),
a receptet a fotó alá is beteheted u.azon bejegyzésbe, ha gondolod. :)

Frazon Zsófi said...

ez micsoda hedonizmus itt! :))