Tuesday, November 4, 2008

Megkóstoltam, és hmmmm!!!

Amikor Írisz említette, hogy miféle Lindt csokikat kapott, az Earl Grey tea ízű nagyon felcsigázott. Már első hallásra szimpatikus volt. Aztán tegnap megláttam nálunk az Intersparban (egyebek közt), ráadásul le is volt árazva, hát még szép hogy vettem egyet.
Fúúú, hogy ez milyen finom! Eddig nálam mindent vittek a narancsos étcsokik, de ez a teás még azt is überelte. Az íze eléggé emlékeztet a szőlőre, de ez inkább csak pluszpont (mivel nagy szőlőrajongó vagyok). Felmentem a Lindt honlapjára is, mert ha valami nagyon jó dologra teszek szert, mindig érdekel, mit ír róla a gyártó (információéhségem kielégítése végett :o)). De nagyon meglepett, hogy sehol sem írnak róla. Lehet, hogy annyira új?
Találtam viszont rengeteg gyönyörű és csábító édességet. Jajj, nem szabad nekem ilyeneket nézegetni :(( Annyira megkóstolnék pl. egy citrom-bazsalikom mousse vagy egy lime-zöld bors mousse csokit. Háát, talán egyszer az is szembejön még velem a boltban...
(Még tengeri sós csoki is van!!! Na, azt semmi pénzért!)

15 comments:

Anonymous said...

Egyik külföldi utam során szembetalálkoztam a reptéren a lime-zöldborsos változattal, és azonnal megvettem. Nagyon durván finom volt, de sajnos azóta sehol (se itthon, na de ez nem meglepetés, se külföldön) nem láttam. Egyébként a magyar forgalmazónak van egy Lindt szaküzlete, talán érdemes lenne ott megnézni:
http://www.gift-sweet.hu/webset32.cgi?Giftsweet@@HU@@90@@346760963

irisz said...

a tengeri sós csokoládé pedig kifejezetten jó dolog. Legalábbis én alapból rajongók a sós-édes íz párosért, és mi másban teljesdhetne ez ki, mint egy csodálatos sós csokoládéban. :)

Nekem is van egy-két csokoládé jellegű közölnivalóm, hamarosan teszem is felfele :))

Kriszta said...

Kedves ismeretlen, kösz a tippet!

Hát nem tudom Írisz. Az édes ízt nálam is követheti sós és fordítva. De egyszerre - ez valahogy nem az én ízlésem. Én pl. a sós karamellát se szeretem.

irisz said...

és a kiflibe nyomott sportszeletet? :))
nekem az volt a kedvenc uzsonnám iskolás koromban.

Kriszta said...

Így már minden világos... :D

Kriszta said...

Bár ha jobban belegondolok, a lekváros kenyér is édes-sós páros! Ahhh, jajj nekem!

Frazon Zsófi said...

nem az van, hogy ezek az amúgy is nagyon magas kakaótartalmú csokik már önmagukban is nagyon mást mutatnak az édesről? tk. inkább keserűek (én pontosan ezért szeretem). ha jól pergetem vissza korai antropológiai tanulmányaimat, a indiánoknak pl. volt egy olyan kakaóbab örleményből készített italuk, ami kifejezetten sós/fűszeres ízű volt. nem kóstoltam, csak olvastam róla :) a dicsőséges fehér hódítók jegyezték fel!

irisz said...

és chilivel itták, szóval még a csipős is bekacsintott! Hiába ezek a mexikóiak tudtak valamit!!!

Kriszta said...

Igen, nincs új a nap alatt, és hát nem a mai édességgyártók találták fel a spanyol viaszt.
Csak hát nekem vannak ilyen makacs beidegződéseim, amikből nehéz kibillenteni :) A chilis csokit is megkóstoltam már, de az se jött be. Hmmm, pedig alapvetően eléggé rugalmas vagyok. Vagy mégse? :(

Anonymous said...

az earl grey izu lindt csoki ujdonsag, ahogy a malnas is. a honlapjuk nem mindig olyan friss, mint pl. az aacheni gyari boltjuk kinalata. ( ha erre jar valaki, ajanlom figyelmebe, de ne probalkozzon november kozepetol karacsonyig senki, mert akkor kb. a varos kozepeig er a sor!viszont karacsony utan azonnal learazzak az osszes szezonalis cuccot; ugy kb. januar kozepetol aztan ujra learazzak, ugyhogy fillerekert lehet lindt-mikulasokat pusztitani!) limett-borsos fioretto is letezik, nekem nem jott be, szivesen elajandekozom!
kredencia

Anonymous said...

A férjem, ha Németországban jár, mindig hoz Lindt csokit, a múlt héten éppen áfonyás-levendulással tért haza. Egészen egyszerű boltokban veszi egyébként. Közelebb még a Parndorfbéli boltjukat tudom ajánlani.Viszont ezt az Ealr Grey ízesítésűt még mi sem próbáltuk, és nem is lehet nálunk kapni a Sparban sem sajnos. :-(

Kriszta said...

Kredencia, küldheted! :)
Én ma új felfedezést tettem, de inkább nem ide írom.

anna said...

en en en ettem limette-zoldborsosat es aaaaaa nagyon jo
tavaly mikulasra vettem, es jajdejo otlet volt, alapbol 2t kellett volna..

Anonymous said...

a lime-zöldborsos nekem nem ízlett, mert krém van a belsejében. De a WestEndben a legfelső szinten, a főbejárat felől van egy bódé, ahol vannak ezek a különlegesebb fajták(ezt is ott vettem).
Kata

Kriszta said...

Köszi Kata!