Wednesday, October 8, 2008

Gombaleves zöldségekkel és csomborral

olyan szép és érdekes kajákat raktok fel, el szoktam nézegetni, ha épp ráérek esténként...tartja a lelket :) főleg, mielőtt neki látnék az ovi menünek.

ma is megnéztem az őrület indiai cuccokat, de az élet nem egyszerű, nekem holnapra csontlevest kell készítenem, istenem.. de szép neve is van...:D

szóval neki láttam egy mindentbele zöldséglevesnek:

olivaolajon pirítottam pár percig 4be vágott vöröshagymát,
1 közepes sárgarépát
1 hasonló fehéret
maroknyi kockára vágott padlizsánt
maroknyi feldarabolt zöldbabot
4-5 fej nagyobb csiperkét

megszórtam borsikafűvel
+2 levél Babér


felöntöttem vízzel
majd bele 1 jónagy fokhagyma összetörve

kb30perc volt amíg készre főtt
raktam bele házi eperlevél tésztát

tök finom lett, olyan csontlé jellegű :D

ha nem felejtem el reggel lefotózom!

5 comments:

irisz said...

valóban jól hangzik! :)

de a lényeg, h. szuperjól megoldottad az ügyet, esetleg a fehérrépa darabkák tűnhetnek csontocskáknak... hmmmm, már el is képzeltem (jajj)..

Frazon Zsófi said...

annyira jót nevettem, hogy csontleves! fincsi, mi?
nem jössz mostanában indiai kostolóra? rá kell beszélni Íriszt, csináljon már egy kiállítást, hogy legyen mivel összekötni, hm?

irisz said...

most, hogy rájöttem, hogy a kurkuma remek festőanyag - van új témám :)))

Ördögh Zsófi said...

kurkuma lények:) tök jó lenne egy jókis kiállítás megnyitó mostanában...:)

köszi Zsófi ez ekkor egy meghívás ugye? :)
megyek szerintem még ebben a hónapban fel,
összehozhatnánk egy főzőcskézést!

irisz said...

jó ez a vajaspánkó, így megtudhatom, mikor látogatnak felénk a barátaink! :P :P

legyen nálunk egy Zsófitalálkozós indiai est!
Remélem nem akkor érkezik a szegedi képviselet, mikor a budapesti székhely hamburgba látogat :))