Még egy bicajos...:)
Egyik kedvenc tortám, ajándékba készült, szülinapos bicajosnak:), hát a jármű nem nagyon felismerhető, de mint tudjuk nem én vagyok a művész a Pánkó fedélzetén :)
piskóta:
8 tojás,
kb 20 dkg liszt
fél dl jófajta rum
40g dió
méz v barnacukor érzéssel
pici só
krém:
200g dió
méz bcukor kóstolgatva
fél dl rum
3dl tej
3-4 evőkanál liszt
100g vaj
sütőt előmelegíteni
forma alját vajjal lisztel kikenni(kb 24cmes az enyém)
jöhet a piskóta:
fehérjéket pici sóval kemény habbá, majd egyenként bele a sárgákat,
utána kanalanként a többi hozzávalót ügyesen adagolni, a végére önthető állagúnak kell lennie.
sütőbe vele 180fokra, kb 40 percre.
ha nem piacos a tojás v régi akkor lehet esetleg sütőport rakni a lisztbe
közben a krém:
tejet forralni, beleszitálni a lisztet, forralni még pár percig,
ha kicsit kihűlt, mehet a dió, rum méz v cukor, vaj, ezután kenhetőre hűteni.
nincs is más dolgunk mint jól betölteni a tortába-tortára a krémet, feldíszíteni féldiókkal miegymással és jól megenni.
másnap sokkal finomabb, praktikus 1 nappal esemény előtt készíteni, ha nem jár rá senki éjszaka:)
az alap recept a réges-régi 99 sütemény és tortából származik, talán a piskóta ott nem így volt.
(8 tojás és tej a krémhez, hát ez nem a Te recepted lesz Írisz... néztem olyat hogy vizespiskóta, de abban is van tojás, csak kevesebb...)
8 comments:
űű jól néz ki! azt hiszem a piskóta mint olyan, nem nekem való, de egy szeletkével biztos nem ártana meg :))
tuti nem, sőt..:)
basszus, azt nézem, tök jó képeket csinál mindenki...csak én nem, mijé lehet??? :D
majd egyszer megtanulok fotózni is...:D
Szerintem egyből fel lehet ismerni a bringát :) A diótortákat meg imádom!
szerintem ez nagyon tuti! ez a bringa! szerintem a tavaszi CM előtt tedd fel a CM blogra :))
jaja, nem is méltattam a bringát: csillagos ötös!
:)
csak azt nem értem, h. egyikőtöknek sincs most szülinapja, akkor kié ez a sok finom torta?
2 Viktoré, Ancsika pasija V és öcsém V
Attinak is sokáig kellett magyarázni mé nem eheti meg egyől:)
Post a Comment