Monday, August 11, 2008

Tojásmentes szilváslepény

Ismét egy biochef-ről származó recept picit alakítva. Az ott található recepteknél mindig arra kell figyelni, hogy az adagok egy ebédnyiek, szorozni kell mindent legalább kétszer - háromszor.

HOZZÁVALÓK:
32 dkg teljes kiőrlésű liszt
fél csomag szárított élesztő
fél dl olaj
16 dkg méz
kb. 1 - 2 dl víz
40 dkg magozott, felezett szilva
16 dkg szilvalekvár (én most szederrel csináltam)
fahéj, gyömbér por, kevés szerecsendió,
6 dkg szeletelt mandula (nálunk ez elfelejtődött :I )


A lisztet összekeverjük az élesztővel, elmorzsoljuk az olajjal, hozzáadjuk a mézet és annyi vizet h. lágy, gyúrható tésztát kapjunk. Ezt langyos helyen kelesztjük egy órát, majd centi vastagra nyújtjuk, tepsibe tesszük. Tetejét megkenjük lekvárral, arra pakoljuk a fűszerezett - kevés mézzel összekevert szilvát, majd szórjuk rá a pirított mandula szeleteket. Sütjük, amíg jó illata nem lesz :) 180 fokon - nálunk ez olyan háromnegyed óra volt talán.

4 comments:

Frazon Zsófi said...

2x 3x? :D
de milyen szép!

irisz said...

ez a biochef-es mennyiségek 3 szorosa...

Frazon Zsófi said...

értettem :D
szeretem azokat a sütirecepteket, amelyek szorzással kezdődnek... annak rossz vége már nem lehet!

Jutka said...

Van egy meglepetésem a számodra, nézzél be az adatlapomra..szép napot Jutka.