Paradicsomos, uborkás, mogyorós raitát készítettem hozzá. Ez így néz ki:
fél kígyóuborka (biztos jó a fürtössel is),
5-6 kisebb jó érett paradicsom,
1 kisebb zsengébb hagyma
nagy marék sózatlan, pörköletlen mogyoró (ezt mozsárban kicsit megtörtem).
Majd egy nagy doboz tejfölbe belekevertem:
sót,
fehérborsot,
pirított és porított rómaiköményt,
friss korianderlevelet és mentalevelet,
1 ek. oliva olajat.
Aztán ezt az egészet rálöttyintettem a zöldségekre. Miután a zöldbabot kicsit "elcsípősöztem" (2 friss zöldchili helyett 3 szárítottat tettem bele, mert valamiért azt gondoltam, talán kiment az ereje, de legközelebb már nem gondolom), nagyon jó volt rá ez a lédús, hűs paradicsomos raita. Elfogyott!
No comments:
Post a Comment