Sajnos a fotók este készültek, és nem olyan jók, pedig gyönyörűszép volt a menü.
A céklasaláta céklából, sárgarépából és kevés zellerből állt. Nem reszeltem vagy gyalultam a zöldségeket, hanem keskeny csíkokra vagdostam, mert szerintem így sokkal harsogósabb és kevésbé leveses marad.
Kicsi citromlével kevertem össze, hogy fixálódjanak a színek, de ezenkívűl semmit nem tettem rá.
A feta sajt páclevéhez olíva olajat, sok-sok aprított friss görög bazsalikomot és oregánót, fokhagymát, egy kis zöld chillit kevertem össze. Ez volt az est fénypontja, nagyon jó íze lett.
Mindehhez rozsból készült pitát ettünk, ami a rozsliszt miatt kevéssé lett puffancsos, de csíkokra vágva remekül lecsúszott.
képlinkeléshez jó
2 years ago
10 comments:
wow! ájulás!
ez a narancssárga lila összeállítás úgy feldobott, úgy megihletett, hogy menten kipróbáltam :D
kis variálással: tettem hozzá ananászt, mézet, mazsolát és pirított de sózatlan mogyorót. én is julienre vágtam, de nem a néprajzi lexikonon :DD
:D A struktúrális antropológián? Az azért jó, mert két kötetes, így az egész vacsorához elég, csak egy mű! :P
tényleg! és akkor meghagyhatom a bonyolultabb menükhöz az öt kötetes néprajzi lexikont!
az indiai kurzus ételeihez pedig ajánlom a 12 kötetes Frazer- Aranyágát, hmmm garantált siker!
nekem egy kötetben van meg, és puha kötéses...
de van logika benne :D
áááá az csak egy kivonat a teljes angol nyelvű verzióból.... az igazi gúrmékok' az eredetivel főznek! :P :P
gondolom, közös kedvenc etnológusunkra gondolsz ;)
én rá soha nem gondolok! :P
akkor én se
brrr
Post a Comment