Wednesday, July 9, 2008

Spenótos indiai

Több pánkótag közreműködésével jött létre a tegnapi vacsoránk. Kittitől kaptunk spenótot, és a Frazon Zsófi által létrehozott linkgyűjteményben megcsillant spenót receptek oldalról szedtem a receptet. Majd azokat a fűszereket használtam, amit Dorka volt olyan kedves, és itt hagyott nekem ajándékul - mondván én ritkábban jutok el a szép kis indiába. Ezek után már nem volt nehéz dolgom. A recept a következő:

Spenótos bádzsi

hozzávalók:

2 közepes krumpli

2 közepes paradicsom
10 dkg spenótlevél
1 kis hagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 kk. reszelt gyömbér
1 nagy csipet kurkuma
1 pici csilipaprika felvágva
1/2 kk. koriander
1/2 kk. garam masala (fűszerkeverék)
olaj


elkészítés:


A hagymát, fokagymát aprítsuk fel és pirítsuk üvegesre az olajon.

Adjuk hozzá a fűszereket, az apróra kockázott paradicsomot, majd fedő alatt pároljuk addig az egészet, amíg a paradicsom szét nem fő.

A krumplit kockázzuk fel, dobáljuk bele és főzzuk továb puhulásig.

Nem sokkal később hozzákeverhetjük a csíkokra vágott spenótot.
Ezzel már csak addig pároljuk, amíg a spenót össze nem esik.
Két karika szelet sajttal tálaljuk.

6 comments:

Frazon Zsófi said...

aszti! de ott vagyunk ma! és ez ilyen jól néz ki! erősödik az indiai vonal :))

Frazon Zsófi said...

akartam írni: Milyen jól néz ki!
de legalább leírtam mégegyszer, hehe

irisz said...

hát még ilyen finom! :P

Frazon Zsófi said...

ó, írt le nyugodtam mégegyszer, helyesen.. :D

Frazon Zsófi said...

írd :( ma nem vagyok formában, biztos palacsinta mérgezésem van

irisz said...

biztos, mert én nem ettem palacsintát és nem írtam mégegyszer. :)
szívesen írtam volna mégegyszer...