Tuesday, June 17, 2008

Villámgyors spenótos gnocchi


A spenót...hááát, nem a kedvenceim közé tartozott...dehát felnőttem :-( és mostanra alig várom, hogy ismét lehessen szedni
:-) + fínomabbnál fínomabb ételeket készíteni belőle.

Mint minden zöldség, ez is gombamód nő és szaporodik a szüleim kertjében, így hétvégén is feltankoltuk a készletet :-) ( ha bárki Törökszentmiklós közelében jár, szóljon és lebeszélünk egy bio-spenótszüretet :-)

A recept nagyon egyszerű és villámgyors! Az alapötlet Hajni kolléganőmtől származik, csak azt kicsit továbbfejlesztettem :-)

elkészítése : 6 nagy marék, csíkokra vágott friss spenótot rádobsz 2 kanál olivaolajra, jól összeszottyantod - majd összeturmixolod ( én botturmixot szoktam belenyomni, de ha nincs turmixolva úgy is jó), belekavarsz 1 doboz valami jobb minőségű krémsajtot, 10 dkg feta sajtot, 1 fej fokhagymát aprítva, kb. 5-6 levél friss bazsalikomot összevágva, belemorzsolsz színes borsot, kis sót és tört koriandert - összerottyantod, de csak egy percig és már kész is!
A gnocchit kifőzöd, belekavarod a spenótos masszába és lehet tálalni :-)


3 comments:

Frazon Zsófi said...

az nem elképzelhetetlen, hogy a ma esti gyorsvacsora-projekt keretében ezt kapnak az oroszok meg a svédek! és én sem a kispadról fogom nézni...
:)

Kitti :) said...

:) hajrá :)

Frazon Zsófi said...

megfőztem ám, anno! isteni!