Monday, June 2, 2008

Sós Magvas Roppanós

Legfrissebb pánkó tagunk, Kitti receptje következik. Bíztatásképp még felteszem a három remekjó ajánlatát, és a hozzákészült fotókat, de utána már nem csak csendestársként vesz részt a pánkó életében. :)

SÓS-MAGVAS ROPPANÓS

nagyon könnyű kis süti, sokáig eláll, csupa egészség!

hozzávalók:

1/2 kiló liszt ( fele bio kukoricaliszt, fele teljes kiőrlésű bio tönköly fehérliszt) - egyébként én a Sparos bioliszteket használom - magyar ökogazdálkodásból származik, aránylag olcsó és ez az egy nagyonn bevásárló, ahová beteszem a lábam :O

1 cs. sütőpor
1 kocka margarin
2 kiskanál só
10 dkg lenmag
10 dkg szezámmag
10 dkg napraforgómag
2 marék tökmag
1 dl olaj
1 dl fehér bor

A felsorolt hozzávalókat - kivéve a szezám-, napraforgó-, tökmagvakat - jól összegyúrod.
A magvat megpörkölöd, majd ha lehült, belekevered a masszába ( a lenmagot azért nem tesszük bele, mert nagyon pattog :)
1 órát hűtőbe teszed. ha megpihent, deszkán fél centisre kinyújtod, közepes pogácsaszaggatóval kiszagatod és jó meleg sütőben aranybarnára sütöd.

2 comments:

Ördögh Zsófi said...

úúú, ez nagyon finom...
köszi:)

Pilchard said...

Két hozzávalót lecseréltem,a margarint vajra,a fehérbort pedig szőlőlére:)
Valami isteni finom ropogós tallérkáim lettek!
Nagyon köszi a receptet!!