Monday, June 16, 2008

Nők a pályán - otthon is

Az Odeon-Lloyd mozi Nők a pályán címmel http://www.telesport.hu/noi-palya-cimmel-vetitessorozatot-rendez-az-odeon-mozi-az-eb-alatt vetítéssorozatot szervez az Eb alatt. Ez remek egyébként, de bevallom, én nem nagyon érek rá ilyesmire, hiszen minden este meccs van... És ez már a főzési és táplálkozási szokásainkon is meglátszik. Most, hogy már csak egy meccs van esténként, kicsit könnyebb.
Az elmúlt egy hétben rászoktam a könnyen, gyorsan főzhető és ehető vacsorák készítésére, de tegnap este már önvizsgálatra szorultam, ugyanis alig volt hozzávaló. A végeredmény paradicsommal összesütött tészta volt, tejszínes cukkiniszósszal.
A hozzávalók: az olasz sorfal a tizenhatos vonaláról (panzani Tagliatelle):

az elkészítési idő pedig alig több, míg felforr a főzővíz, és megfőnek.
A szósz így készült: 4-5 kövér fokhagyma gerezdet aprítottam, kicsit az olajra dobtam, rá 2 közepes cukkinit apró kockákra vágva, bele frissen tört koriandert és feketeborsot jó bőven, sót, lefedtem, és amikor már kicsit megpuhult (nem szoktam túlságosan, akkor sem, ha nem sietek), akkor botturmixszal kicsit oszlattam, majd végül beletettem 2-3 evőkanál sűrű főzőtejszínt, és még egy kis rottyantás.
Amikor megfőtt al dente a csatársor (8-9 perc), leszűrtem, ugyanabba az edénybe tettem kis olajat, beledaraboltam 4 közepes paradicsomot, rá a tésztát, 4-5 percig erős tűzön, keverés mellett kicsit lesütöttem, és már lehetett is szedni, rá pedig a szószt.

Ezúttal a török válogatott nyert el, teljesen jogosan!

2 comments:

irisz said...

..akkor most is kinek is szurkoljunk?
hajrá olaszok! hajrá törökök!
és éljen a magyar séf!! :))))

Frazon Zsófi said...

én a hollandoknak, csak sajnos nem játszanak minden meccsen!