Monday, May 19, 2008

Zöld Vadművelet

http://www.zoldvadmuvelet.hu/

A Hegyalja Fesztivál minden évben tető alá hozzá a Zöld Vadműveletet: szerte Magyarországon több száz ember kimegy az utcára, és virágokat ültet. Vagy bokrokat. Vagy páfrányt. Arról szól az egész, hogy mindenki megmozdítja a kisujját, hogy egy kicsit normálisabban nézzen ki a környék, ahol él, és az utca, amin sétálni szokott hazafelé. Olyan, mint a graffiti, csak virágokkal.

Nem kell kertésznek lenned, és nem kell értened a növényekhez - csak annyi kell, hogy akarj valamit tenni. Van a környékeden szürke útszakasz? Elhanyagolt park? Akkor máris van hely, ahova ültethetsz. Bármilyen lehangoló hely jobban fog kinézni virágokkal.

2007-ben fél Magyarországon lesújtottunk. Benne voltunk a híradókban, a lapokban és szerte a neten. A Fővárosi Önkormányzat először be akart minket perelni, aztán úgy döntött, hogy mégis csak micsoda világi nagy jóarcok vagyunk, és csináljuk csak, amit csinálunk. Úgyhogy csináltuk: egyetlen éjszaka alatt teleültettük virággal a Margit hídat. Többek között.

dén sokkal nagyobbra törünk, és azt szeretnénk, ha mindenki be
szállna. Szedd össze a barátaidat, az évfolyamtársaidat és az ellenségeidet, és jelentkezz ezen a weboldalon, vagy dobd be, ha van egy ötleted, és további segítőkre vársz hozzá! Aztán ha megvolt a plántálás, gyere vissza és tölts fel róla fotókat, videókat, beszkennelt rendőrségi feljelentést, vagy amid van. És mondd el minden helyi lapnak, rádiónak, tévének és az összes barátodnak, hogy sikerült.

forrás: zoldvadmuvelet.hu


No comments: