A tökéletes teától még nagyon messze vagyok sajnos.
Szeretnék mielőbb egy vízszűrőt, hogy ha nem is forrásvízből, de legalább viszonylag tiszta vízből készüljenek a teáim.
A japán sencha teát, mint korábban írtam a Vörösoroszlán teaházból szerzem be, de ezt szinte bárhol lehet kapni, ahol van szálastea kimérés. Szűrőből bambuszt használok, egész jól tartja magát. Bambusz és textil szűrőből is igazság szerint annyi darabra volna szükség, ahány típusú teát készít az ember, tehát egy a fekete teának, egy a zöldnek, egy a gyógynövényeknek, és egy a gyümölcsteának. Én csak zöld és gyógynövény teákat iszom, ezért a kettő bambusz szűrő mindenre elég.
A sencha teafűvet 70 fokos vízben kell áztatni, ezt kétféle képpen lehet megoldani, vagy várunk, amíg kihül a vízünk, vagy hideg vízre öntjük a forrót.
A teafüvet először forró vízzel a mosogató felett leforrázom, és utána teszem a hetvenes vízbe két - három percre.
Kicsit több odafigyelést igényel, de simán megéri!
képlinkeléshez jó
2 years ago
4 comments:
Miért kell előbb leforrázni a teafüvet?
Nem lesz keserű. :)
Akkor kihagyom, mert én imádom a tea keserűségét :-)
akkor javaslom a többszöri forrázást is, a zöld teák nagyrészét többször is lehet forrázni. :)
Post a Comment