A kenyereket a dagasztás végéig megcsinálja helyettem a kenyérsütőgép. Talán úgy volna a legigazibb, ha én is dagasztanám, de sajnos a csuklóm a sok rajzolástól, festéstől így is túl van terhelve - nem bírja szegény még a dagasztást is. :)
500 ml vízet, 70 dkg lisztet (most 50 teljes kiőrlésű búza + 20 teljesk. rozs), sót, és 2dkg élesztőt bepakolok a kenyérsütőbe.
Dagasztás után hosszú hengereket formálok a tésztából (4 db-ot), és konyharuha korcok közé teszem. 45 percig hagyom kelni. Sütés előtt átrakom sütőlemezre, megszóróm liszttel, bevagdosom a tetejét.
Sütés közben időnként vízzel spricelem a sütő falát, hogy jó ropogós héja legyen.
Tervezem egy sütőkő beszerzését, és majd kísérletezem azzal is. Legközelebb kovászos kenyeret tervezek sütni, majd arról is beszámolok!
A frissen sült baguettek közül egyet hosszában félbevágtam, jégsaláta leveleket, mozzarella sajtot és pár szelet paradicsomot tettem rá.
Hogy tökéletes legyen a reggeli, a szendvicseket kávéval segítettük le. Gabonakávét ittam, mert a valódi kávéra a szervezetemnek nincs szüksége, így is pörgök ezerrel, de a kávézás szertartását nagyon szeretem, és a gabonakávénak finom mese íze van. :)
Tejjel élők tejjel, tejmentesek szója- v. rizstejjel ihatják, ez utóbbiak is remekül habosodnak.
A baguetteket nem muszáj kora reggel sütni, hisz ehhez eléggé hajnalban kell kelni, elég kicsit újramelegíteni mielőtt elkészítjük a szendvicseket belőle.
képlinkeléshez jó
2 years ago
8 comments:
nagyon csinos, kipróbálom én is
tudtok élni...:)
mostmár elég régóta gyakorlunk :)
Mmmm, ez tetszik, ki fogom próbálni, bár a gépem elromlott, úgyhogy marad a kézzel dagasztás :o)
Kata, szerintem finomabb a kézzel dagasztott :)
megvígasztaltalak? és még azt is mondom, hogy: mindenben van valami jó :)
Szerintem is jobb a kézzel dagasztott, én is picit sajnálom, hogy robotot kell alkalmaznom. :)
Teljesen igazatok van, most már lelkesebb vagyok :o))) Hét elején kipróbálom valamikor!
Hú, ez a bagett, meg ez a reggeli tényleg nagyon jól néz ki! Feltétlenül kipróbálandó!:-)
Post a Comment