Sunday, May 25, 2008

Muffin meggyel

A töltelék bármilyen lehet persze, nálunk attól függ, hogy mi az, amit már szeretnénk elhasználni. Van egy gigantikus méretű megkezdett meggyes üvegünk - így jött a recept ötlet. Szerintem egy kis mákkal mégjobb lett volna, de az épp nem volt.

A tésztához szükséges: 40 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1-1 csapott mokkáskanál sütőpor és szódabikarbóna, csipetnyi só, 15 dkg méz, 4 dl tej/ szójatej, 1.5 dl olaj. A hozzávalókat összekeverjük.

A töltelékhez meggyre, mézre, és fahéjra van szükség.

A muffinsütő formába én sütőpapírból szoktam kis négyzeteket vagdosni, sokkal jobban kiszedhető belőle a tészta, mint a külön megvásárolható, külön legyártott és külön becsomagolt muffinpapírkákból. A gördröcskék aljába teszek kis adag tésztákat, majd rápakolom óvatosan a lecsöpögtetett, mézezet, fahéjazott meggyet. Igyekszem leginkább csak középre tenni, majd ráteszem a teteje-tészta adagot is.

Sütőben közepes lángon sütjük kb. húsz percig.

3 comments:

Anonymous said...

Igaz amit Fűszeres Eszter írt rólatok, valóban aranyos blog a tiétek, gratulálok. Engem mindig az érdekel a vegetáriánus blogokkal kapcsolatban, hogy ez lemondás-e, vagy tényleg nem esik jól a hús?

irisz said...

Szerintem a húsevés alkat kérdés, soha nem jutna eszembe senkit meggyőzni arról, h. ne egyen húst, ez mindenkinek egy belső igénye.

Én egy velem-született allergia miatt jöttem le a húsról, tejről, tojásról, de szívesen tettem, mert tényleg nem esett jól, ráadásul kevés olyan dolog van (pl. a csokoládé), ami akkora gasztronómiai élményt nyújt, hogy megérje az utána jelentkező mindenféle allergiás tünettel való bajlódás.

A vajaspánkóval pont az a célom, hogy példákat mutassunk arra, hogy miért nagyon élvezhető úgy enni, hogy tudatosan válogatjuk meg a szánkba kerülő falatokat. Az okok persze itt is különbözőek, de a cél mindenhol az élmény, amit a főzés-sütés-elfogyasztás szerez. :))

Frazon Zsófi said...

Ezt aláírom: én pl. nem vagyok vega pánkó, de attól még otthonosan mozgom e bejegyzések között! Nagyon szeretem a húst, viszont rengeteget tanulok, ha odafigyelek! Kísérletezni pedig a világ legremekebb dolga!