Friday, May 23, 2008

Az első kovászos kenyerem

Régóta készültem már kovászos kenyeret sütni, de nagyon tartottam ettől a sok odafigyeléstől, amit igényel a kovász elkészítése. Végül a rongybaba konyha kovászos kenyér receptjét követve nekiálltam. Sajnos az időket nem sikerült betartanom, mert még egy váratlan másfél napos utazás is közbeszólt, míg szegény kovász csak várt a beteljedésre. Végül azért tegnap estére elkészült két darab kenyér, és nem is lett rossz. Most kezdődhetnek a kalandok a hűtőben lakó maradék kovásszal!

A receptet több más finom kenyér recept közt, itt találjátok meg.

5 comments:

Frazon Zsófi said...

Szerintem k�t dolog van: vagy bring�val j�rsz dolgozni, "hogy l�ssa a f�n�k, hogy hajtasz", �s ha szerencs�s vagy, nyersz egy mikrohull�m� s�t�t, vagy pedig otthon dolgozol, f�n�kmentes �vezetben, �s j�kedvedben kov�szos kenyeret s�tsz! Most hajlok r� �gy l�ssam, �n is ez ut�bbi halmazba tartozom: �gyhogy elker�lhetetlenn� v�lik a kov�szol�s... :-)

irisz said...

Ez mind igaz, kivéve egy esetet, ha bár otthon dolgozol, de a főnök is ott van, hogy figyelje, hogy hajtasz-e. :D :D :D.
Persze, akinek igazán jó főnöke van, az akár kovászolhat is munkaidőben. :P

Szívesen adok egy kis kezdőkovászt.

szazala said...

Mindenesetre a kovászos üveget tedd egy kis tálba,mert van olyan jó tulajdonsága,hogy a lezárt üvegből is kimászik.(tapasztalat)

irisz said...

kösziszépen, majd keresek neki vmi biztonságos területet :)

Frazon Zsófi said...

hát? ha nem megy hévégi kirándulásra a hűtőből, akkor esetleg hétfőn átvehetem a váltóbotot. addig a távolság, mint üveggolyó, és vadakat terelő juhász...