Saturday, April 12, 2008

Cukkini korongok medvehagymás salátával

A recept nagyon egyszerű, és remek szombat esti vacsora.
A cukkini koronghoz lereszeltünk egy közepes méretű cukkinit. Darált napraforgómagot, tökmagot, és szezámmagot, sót, borsot, fokhagymát, fűszereket kevertünk hozzá, és annyi lisztet, hogy jól formázható massza legyen belőle. Állni nem hagytuk, mert éhesek voltunk már nagyon :). Zsemlemorzsában megforgattuk és forró olajban sütöttük ki.


A salátába a héten szedett abaligeti medvehagymát tettem, jégsalátát, almát és körtét, apróra vágott diót, sajtkockákat. Kevés olíva olajat adtam hozzá, joghurtot összekeverve kaporral, sóval, borssal, és nagyon kicsi ecettel. Igaziból citromot tettem volna hozzá, de az nem volt itthon.

2 comments:

Anonymous said...

Jók a képek!

irisz said...

jók az előttem járó példák! :)