Saturday, December 1, 2007

Garam masalás zöldségek tortilla lapban

Sajnos az esti ételeket nagyon nehéz fotózni, de remélem vmi látszik a képekből.
Ha bárki olyan érkezik vendégségbe, aki rendületlenül megkérdőjelezi hogy a vegetáriánusok ehetnek finomat, és nem hiányolják a húst, érdemes ezt a receptet alkalmazni. Aki egy ilyen fűszeres és ízgazdag ebéd után nem lesz elégedett, akkor csak kötekedni akar :D :D.
Ez egy teljesen improzatív recept, minden alkalommal változnak a hozzávalók, de ma este így történt:

Hozzávalók:

kávéskanálnyi lereszelt gyömbér
fél gerezd fokhagyma
garam masala fűszerkeverék
fél csésze szezámmag
fél csésze lenmag
1 fej hagyma
2 db répa
1 kisebb cukkini
6-8 brokkolirózsa
6-8 karfiolrózsa
1 paradicsom
2 db fehér paprika

A magokat először megpirítom, majd ráöntök sokat a garam masalából, mielőtt odakapna hozzáadom a reszelt gyömbért és a fokhagymát. Kicsit kevergetem, és kapásból az egész konyhában fantasztikus illat kerekedik. Hozzáteszem a vöröshagymát. Ez a szakasz látható a második képen.
Majd egymásután belepakolom a zöldségeket és hagyom hogy megsüljenek.
Ezalatt elkészítem a humuszt, aminek a receptje lejebb olvasható. Ha megsültek a zöldségek, a tortilla lapokkal lefedem őket egyesével, h. megpuhuljanak. Aztán a tortilla lap közepére csíkban ráteszem a zöldségeket, arra humuszt és a lapok széleit ráhajtom.
Ha vmely alkatrész túl fűszeres vagy csípősre sikerül, joghurttal lehet visszafogni az élményt.
Igaziból ez a recept ugyanolyan jól működik tortilla lap helyett rizzsel is.
Desszertként a mazsolás joghurtot ajánlom.

No comments: