Thursday, October 25, 2007

Gabonafasírt, jázmin rizzsel, lila káposztával

Hétköznap ha valami gyors ebédet szeretnénk összeütni, gyakran csinálunk gabonafasírtot, a bio boltokban, vagy akár dm-ben kapható fasírt porból. Nincs benne semmi műanyag, meg lágyító- keményító, tartósító stb. Vízzel kell felöntetni a port, lehet túrbózni mindenfélével, magokkal, fűszerekkel, hagymával. Hozzá jázmin rizst főztünk, négy adaghoz egy háromnegyed vizes pohárnyit. Salátának meg lilakáposztát aprítottam hagymával (jobban néz ki, ha az is lila), sóval, borssal fűszereztem. A fasírtokat mustárral ettem, nagyon finom volt.

Ha több ideje van az embernek, érdemes teljesen saját készítésű fasírtot csinálni. A rongybaba konyha oldalról kipróbáltunk mi is a zabpelyhes babfasírtot, tojás nélkül, magokkal - nagyon finom volt!

3 comments:

Éva said...

A lila káposztát kaporral szoktam fűszerezni, nagyon finom, érdemes kipróbálni!

irisz said...

Én is tettem bele, csak kimaradt a receptből :) :), de a lila káposzta tényleg úgy a legjobb!

ultradaisy said...

sziasztok!

Van estleg bevált házi gabonafasírt receptete?
szójás sajnos kizárt, mert nem bírom megemészteni....
Előre is köszönöm.