
Egy vöröshagymát és két gerezd fokhagymát pirítottam olajon, majd majorannát, kakkukfűvet, rozmaringot szórtam rá.
Két kisebb krumplit, répát, fehérrépát, egy fél kicsi zellergumót, nagyon kevés maradék karfiolt vagdosdam fel, beletettem a fazékba, átforgattam a fűszerekkel hagymával, majd sóztam, borsoztam, felöntöttem vízzel.
Sajnos későn jutott eszembe az ötlet így konzerv babot (kettőt) adtam hozzá, mikor már a többi zöldség nagyjából megpuhult, és ekkor dobáltam bele a tönkölybúzából készült gabona-kolbászt, ami rögtön ki is mászott a burkából és gabona szemek formájában épült bele a levesbe. Számomra így jobban elviselhetőbb látvány volt, mint egészben. :)
A habarást szója joghurtból is remekül el lehet készíteni, a tetejére kis piros paprika és már lehet is örömmel falatozni.
3 comments:
azért a képen derékul úgy fest, mint a jófajta szárazkolbász :) biztos csak azért ilyen pici a kép, mi? de én kapcsiból rájöttem ám :D
naná, a blogért és a fotóért bármit, a kép másik oldalán egy kis malac lubickol a babok közt, de azt már végképp nem tudtam volna elhitetni h. gabonából van :D :D :D
sajnos a gépem is környezetbarát és mesterséges, energiafaló világítás mellett nem hajlandó szép munkát végezni, így ez a méret volt a legelőnyösebb. :))
ja, ezzel magam is így vagyok :) minél kisebbre kicsinítem a róla készült képeket, annál jobban meg vagyok elégedve az eredménnyel!
különben meg guszta a kép, de nem jöttem volna rá, hogy leves. olyan, mintha valami rakott zöldség lenne, a tetején olvadt sajttal :)) de azt is szeretem!
Post a Comment