
Sajnos nálunk idő hiányában nem készült házilag, raktáron sem volt, így bolti gombóckák kerültek a fazékba.
A szósz is a - mi van itthon - elgondolás alapján készült, így hagymát píritottam, rá egy nagyobb paradicsomot apróra vágva, és zöld borsót, sót, oregánót, kakkukfűvet tettem.
Amikor minden jól megpirult, ehető puhaságúra főtt, akkor egy kanál lisztel átforgattam, majd kb. fél dl tejjel felöntöttem, reszelt sajtot forgattam bele és végül két evőkanál tejfölt.
A sok tejtermék azért kerülhetett bele, mert én ebből nem ettem.
De zabtejjel, szója joghurttal kivitelezhető tejmentes rajongók számára.
A tetejét sajttal és póréhagymával dobáltam meg.
4 comments:
tök jó kis téli hangulata van!
ja, én szeretem a telet!
én is, főleg forralt borral :)
A forralt bor jó :)
Post a Comment