Sunday, April 12, 2009

Critical moms :)

Április 19-én, a Föld Napja alkalmából minden eddiginél nagyobb felvonulást szerveznek a budapesti biciklisták. A demonstrációhoz ezúttal gyerekes családok is csatlakoznak, babakocsival, hordozóval, kismotorral. A mamami április végén ünnepli egyéves szülinapját. Ezt megünneplendő találkozzunk a CM gyerekes felvonulásán és vonuljunk együtt, hordozós szakosztályként,kritikus hordozós tömeget képezve a kritikus tömegbenGyülekező: 2009.04.19. vasárnap 15:30-16:00 között VI.ker. Kodály körönd (irányban a Hősök tere felé)

Indulás: 16:00 
Útvonal:
 Andrássy út - Hősök tere - Olof Palme sétány - Városliget (kb.2km)

A kerékpárosok évek óta szeretnének partnereket találni a belváros forgalomcsillapítását célzó törekvéseikhez. Idén a kritikus tömeg kisgyermekes családokkal is bővül, akik gyalogosan, babakocsikkal és hordozókkal haladnak majd mellettük a járdán.

Ők úgy érzik, a város közlekedési infrastruktúrájának hiányos fejlődésével, a közterületek és közintézmények akadálymentesítésének elmaradásával állampolgári jogaik sérülnek. A közlekedésben és ügyintézésben másodrendűvé degradálódnak, a járdán gyakran el sem férnek, a szorosan parkoló autók között nem tudják áttolni a babakocsit, az aluljárókat nem használhatják, parkjaik, játszótereik hangosak és szmogosak.

Találkozzunk 15:30-tól a Kodály köröndön, majd a biciklisták mellett 16:00-kor mi is elindulunk az Andrássy út járdáján, a Hősök terén keresztül a Városligeti parkba.

Terjeszd te is a felhívást gyerekes ismerőseid körében!

2 comments:

Marco Crupi said...

Hello I really like your blog, I would like a link exchange with you,
I insert your blog to my favorite blogs ;)

Anonymous said...

Szintén a Föld napjához kapcsolódó kezdeményezés, az évek óta megrendezésre kerülő Balatont megkerülő kerékpáros túra is. Az idei évben immár 700-800 résztvevővel. Előbb - utóbb csak elérjük a kritikus tömeget.